iPad Mini Retina

iPad Mini Retina

iPad mini retinaDe iPad Mini Retina is inmiddels volop verkrijgbaar in Nederland en het ziet er naar uit dat de iPad Mini Retina net zo een succes wordt als de eerste iPad Mini. Apple heeft er goed aangedaan om een kleinere iPad te maken zo blijkt uit de verkoop cijfers, maar met de komst van de iPad Mini Retina heeft Apple een tablet gemaakt welke uniek in zijn soort is.

iPad Mini kopen bijiPad Mini aanbiedingiPad Mini kopen
T-Mobile iPad Mini
iPad Mini nu ook bij T-Mobile
iPad Mini kopen
Vodafone iPad Mini
iPad Mini bij Vodafone
iPad Mini kopen
BCC iPad Mini
iPad Mini kopen bij BCC
iPad Mini kopen
Dixons iPad Mini
iPad Mini kopen bij Dixons
iPad Mini kopen
Scheer Foppen iPad Mini
iPad Mini €329,-
iPad Mini kopen
Centralpoint iPad Mini
Centralpoint iPad Mini acties
iPad Mini kopen
Castle iPad Mini
iPad Mini vanaf €329,-
iPad Mini kopen
Mediamarkt iPad Mini
iPad Mini bij Mediamarkt
iPad Mini kopen
Mycom iPad Mini
iPad Mini bij Mycom
iPad Mini kopen

iPad Mini Retina display

De iPad Mini Retina heeft een 7,9-inch display welke met een resolutie van 2048 * 1536 pixels een super scherp beeld geeft, deze resolutie is nog hoger dan die van een HD-tv. Je zult begrijpen dat lezen, internetten en gamen erg prettig is op de iPad Mini Retina dankzij het display maar ook omdat de iPad Mini goed in de hand ligt en zeker als je veel leest is het erg aangenaam om niet zo een zwaar tablet in je handen te hebben.
iPad Mini retina vs iPad Mini

iPad Mini Retina processor

De iPad Mini Retina heeft een A7-chip met 64‑bits architectuur welke super snel is, de afmeting van deze iPad zeggen dus niets over de snelheid. De processor is tot vier keer en de grafische prestaties zijn zelfs tot acht keer sneller dan die van de vorige iPad Mini en het mooie is dat de gebruiksduur van de batterij hier niet onder te lijden heeft. Verder heeft de iPad Mini Retina een M7 co-processor. Dit is een extra chip die bewegingen registreert en daarmee de hoofdprocessor ontlast. De M7 co-processor is bedoeld voor toepassingen waarbij beweging een rol speelt.

De tweede generatie iPad Mini is verkrijgbaar in twee kleuren: zilver (wit) en spacegrijs, met de komst van de iPhone 5s heeft Apple de kleur spacegrijs geintroduceerd. Je kunt een iPad Mini kopen met een opslagcapaciteit van 16GB, 32GB, 64GB en 128GB, de vorige generatie iPad Mini was niet verkrijgbaar in een 128GB uitvoering. De camera van de iPad Mini Retina is het zelfde gebleven als in de eerste iPad Mini deze is hier ook 5-megapixel.

Door de krachtigere processor en een hogere schermresolutie moest Apple een grotere accu in de iPad Mini retina zetten, om de accuduur van 10 uur te waarborgen en dit is gelukt al zie je dit niet aan de nieuwe iPad, deze is maar 0,3mm dikker geworden maar heeft wel een capaciteit van 23,8Wh en dit was voorheen 16,3Wh. Om dit te bereiken heeft Apple verschillende componenten kleiner gemaakt zodat de grotere accu toch in de iPad geplaatst kon worden.